nieuws

Emté opent twintigste 3.0-vestiging

Formules 2678

Emté opent twintigste 3.0-vestiging

ENSCHEDE – Emté heeft in Enschede de twintigste vestiging van zijn 3.0-formule geopend. Het gaat om een nieuwe vestiging in winkelcentrum Stokhorst, die de oude winkel elders in het winkelcentrum vervangt.

De winkel werd woensdag door wethouder Jeroen Hatenboer samen met Kees Kiestra van Emté en supermarktmanager Patrick Lasonder geopend. Emté krijgt met de opening de beschikking over aanzienlijk meer ruimte. De oude winkel was ongeveer 600 vierkante meter groot, terwijl de nieuwe supermarkt een vvo van 1050 vierkante meter heeft.  Het is de twintigste vestiging van de nieuwe formule van Emté, die in november 2015 in Dieren voor het eerst werd getoond.

Veel nieuwe producten en prachtig versaanbod

In de nieuwe formule speelt de Keuken van Emté een belangrijke rol. Hier worden onder meer verse salades, pizza’s en yoghurtproducten gemaakt. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met veel extra versproducten en specialiteiten, passend bij het imago dat Emté nastreeft als ‘lekkerste supermarkt van Nederland’. Supermarktmanager Lasonder is dan ook optimistisch over de nieuwe winkel. ‘We hebben een vaste klantenkring en het wordt een uitdaging om deze flink uit te breiden. Maar dat gaat met de vele nieuwe producten en dit prachtige versaanbod zeker lukken.’

Emté sleutelt nog aan 3.0-formule

Emté is overigens nog volop aan het sleutelen aan de nieuwe formule. Eind januari maakte moederbedrijf Sligro Food Group nog bekend dat Emté 3.0 nog niet klaar is voor definitieve uitrol, ondanks dat de omzetresultaten goed zijn. ‘De operationele kosten na de ombouw naar 3.0 zijn nog te hoog’, zo stelde financieel topman Rob van der Sluijs toen. ‘Het is niet zo zeer de formule, maar wel de executie.’

Nog geen uitrol naar ondernemerswinkels

Vooralsnog is er dan ook nog geen sprake van uitrol naar Emté-winkels van ondernemers. Topman Koen Slippens van Sligro toen: ‘Wes preken voortdurend met onze ondernemers, maar er wordt op het moment niet specifiek over een uitrolovereenkomst gesproken. Dat doen we pas als het hele plaatje rond de formule klopt.’

Reageer op dit artikel