nieuws

Arnhem akkoord met Hoogvliet

Formules 1651

Arnhem akkoord met Hoogvliet

ARNHEM – Supermarktketen Hoogvliet uit Alphen aan den Rijn mag een winkel bouwen in de Arnhemse wijk Lombok.

Dat heeft de Arnhemse gemeenteraad maandagavond besloten. Aan de realisatie ervan heeft de raad echter wel voorwaarden gebonden. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Bezwaren

De voorwaarden die de gemeente stelt, moeten tegemoet komen aan de bezwaren die bewoners in de wijk tegen de supermarkt hebben en die in 2012 tot een opstand leidden. Dat verzet gold toen overigens tegen de komst van een ondergrondse supermarkt aan de Utrechtseweg. Op grond van dat verzet besloot de Arnhemse raad dat die supermarkt er niet mocht komen.

Nu beter plan

Inmiddels ligt er een veel beter plan, met meer draagvlak, aldus een meerderheid van de gemeenteraad. Bovendien is er het besef bij de politiek dat, wel besluit er ook wordt genomen, niet iedereen tevreden zal zijn.  Met name omwonenden van de nieuwe Hoogvliet van 1.550 vierkante meter zijn bang voor overlast.

Verdeeldheid over laden en lossen

Om de omwonenden tegemoet te komen, moet nog een besluit worden genomen of het laden en lossen van trucks binnen of buiten gebeurt. Binnen veroorzaakt minder lawaai, maar het hogere gebouw dat ervoor nodig is, blokkeert het zich op de Rijn. De buurt is verdeeld over de meest wenselijke oplossing. Daarnaast wordt de klankbordgroep in de wijk gevraagd meer direct omwonenden op te nemen en de raad pleit voor een convenant met de buurt over geluidsoverlast.

Reageer op dit artikel