nieuws

Aldi in Winschoten is nu een kerk

Formules 2009

Aldi in Winschoten is nu een kerk

WINSCHOTEN – De voormalige vestiging van Aldi aan De Venne in Winschoten is dit weekend officieel in gebruik genomen als kerk.

De voormalige Aldi is nu eigendom van de Evangelische Gemeenschap Immanuël in Winschoten. Die kocht het twee jaar geleden met behulp van vrijwilligers. Het gebouw werd vervolgens voor bijna €150.000 opgeknapt, zo meldt RTV Noord.

Eén van grootste Aldi’s

Zondag werd het gebouw, ooit ‘met een vvo van 2000 m2 één van de grootste Aldi’s van Nederland in gebruik genomen. In de nieuwe kerk is plek voor ruim 500 gelovigen. Bezoekers waren onder de indruk van het gebouw. ‘Een heel mooie plek, een prachtig gebouw’, zegt kerkganger Teunsina van der Wal tegen de omroep. ‘Maar het gaat niet om het gebouw. Het gaat erom dat er in plek in het Oldambt is waar iedereen welkom is,’ aldus Van der Wal tegenover RTV Noord.

Nieuwe Aldi

Aldi heeft in Winschoten inmiddels een nieuwe vestiging aan de Heemskerkstraat. Die winkel is met 1000 m2 de helft kleiner dan de oude zaak aan de Venne.

 

Reageer op dit artikel