nieuws

AH wint Jaarprijs Goede Voeding 2017

Formules 1513

AH wint Jaarprijs Goede Voeding 2017

DEVENTER – AH heeft met de producten Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccoli-rijst de Jaarprijs Goede Voeding 2017 gewonnen.

Het product kreeg zowel de meeste stemmen van de publieksjury als van de vakjury, meldt Voedingnu.nl.

Alternatief voor rijst of pasta

Albert Heijn was samen met leverancier Koninklijke Vezet genomineerd met de Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccolirijst. De van groente gemaakte producten zijn een alternatief voor rijst of pasta. Ze zijn bedoeld om onder meer te roerbakken of op een andere manier in een maaltijd te verwerken. Volgens de jury wordt het met deze producten makkelijker om meer groente te eten en kunnen ze daarom een grote impact hebben op het voedingspatroon.

Boerenkoolburger 100 procent plantaardig

Ook Jumbo was genomineerd met de Jumbo/Sofine Boerenkoolburger die 100 procent plantaardig is. De burger is gemaakt van gerookte tofu en groente, voornamelijk boerenkool zoals de naam al suggereert. Het product kan dienen als vleesvervanger doordat de burger voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of B12 bevat.

Jumbo Innovatie Lab

Behalve de Jaarprijs werd de Boost Dutch Health-trofee uitgereikt. Deze is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een gezondere samenleving. Hier kwam Jumbo Innovatie Lab als winnaar uit de bus. De keten stimuleert hiermee volgens de jury huismerkproducenten om gezondere producten te maken wat een grote positieve impact kan hebben op de keuze door de consument.

Aanmoedigingsprijs AH pindakaas

De aanmoedigingsprijs gaat eveneens naar AH, dat wint met Ah 100% pindakaas. De pindakaas is gemaakt van gemalen pinda’s, zonder toevoegingen als suiker of zout. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Food Future Event 2017 in Den Bosch.

Reageer op dit artikel