nieuws

Albert Heijn begint weer met Moestuintjes

Formules 25449

Albert Heijn begint weer met Moestuintjes

ZAANDAM – Albert Heijn start aanstaande maandag 27 maart een nieuwe actie met Moestuintjes. Klanten van de keten kunnen sparen voor twintig verschillende plantjes. Nieuw is een Moestuintjes-app.

Het is de derde keer dat Albert Heijn de Moestuintjes-actie houdt. Er zijn twintig varianten, waaronder een aantal nieuwe varianten zoals peultjes, dille, cavolo nero en paksoi. Ook nieuw zijn de bloemen: zonnebloem, goudsbloem, juffertje in het groen, phacelia en groot kaasjeskruid.

AH lanceert ook Moestuinplan

Om de kans op een succesvolle oogst te vergroten, is er dit jaar aandacht voor het maken van een moestuinplan. Dit plan bestaat uit het goed combineren van plantjes. ‘Voorbeeldtuintjes’ helpen bij het maken van de juiste combinaties. De nieuwe AH Moestuintje-app geeft volgens AH ‘tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit je moestuintje te halen’. Op de AH Community kunnen klanten terecht met vragen over hun moestuintjes. Experts van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, zitten klaar om te helpen met tips en meer informatie. Tot slot zijn er nog de zogenaamde ‘tuinhackjes’: korte video’s op AH’s eigen videokanaal Appie Today die moestuinieren makkelijker maken.

Mini-moestuincursussen in winkels

Alina, moestuinexpert bij IVN: ‘Ik vind het geweldig om mijn moestuinervaring met Nederland te delen. Dit jaar organiseren we 18 moestuincursussen in het hele land, voor wie nog meer wil ontdekken over moestuinieren. Ook gaan we op tour met een mobiele moestuin, waarin we meerdere fases laten zien van de plantjes en mini-moestuincursussen bij Albert Heijn-winkels geven.’

Moestuintjes-actie loopt drie weken

De actie met de AH Moestuintjes loopt van 27 maart tot en met 16 april. Bij besteding van 15 euro ontvangen klanten een moestuinpotje. Daarnaast zijn er evenals bij de twee voorgaande edities handige hulpmiddelen verkrijgbaar om te helpen bij het kweken en oogsten, bijvoorbeeld de doorkijkbak waarmee je kunt zien hoe de plantjes onder de grond groeien en een bijenhotel, een nestgelegenheid voor bijen.

Op Appie Today is een eerste filmpje al te bekijken:

Reageer op dit artikel