nieuws

Tijdelijke Jan Linders in Lent

Formules 1957

Tijdelijke Jan Linders in Lent
Het uitgebrande filiaal van Jan Linders in Lent.

LENT- Jan Linders opent in de week van 20 maart een tijdelijke vestiging in Lent.

De winkel vervangt het bestaande pand dat in de nieuwjaarsnacht door brand werd getroffen. Daarmee verloor Jan Linders één van zijn beste winkels. Ferry Moolenschot, directeur Supermarkten bij Jan Linders, is ingenomen met het tijdelijke onderkomen. ‘Hoewel we de pijn voor onze klanten hebben proberen te verzachten door een wekelijkse korting op boodschappen bij onze andere supermarkten aan te bieden en door het inzetten van een pendeldienst voor klanten zonder vervoer, was en is deze situatie natuurlijk erg vervelend.’

Nieuwe Jan Linders over watergang

De nieuwe tijdelijke winkel ligt naast de oude en ligt deels over een watergang. De winkel heeft een vvo van 1500 m2. Er is onder meer voor deze locatie gekozen omdat deze centraal ligt, goed bereikbaar is, geen verkeersimpact heeft op de nabij gelegen basisschool en samen met de bestaande parkeerplaats voldoende ruimte biedt voor het winkelend publiek.

Afgebrande pand wordt gerenoveerd

Het door brand getroffen oorspronkelijke winkelpand aan de Frankrijkstraat 1 in Lent wordt momenteel gerenoveerd. Jan Linders verwacht in september van dit jaar terug te kunnen keren naar de oude locatie. De nieuwe winkelformule die de supermarktketen sinds 2016 geleidelijk uitrolt over de bestaande vestigingen, wordt in de gerenoveerde winkel direct ingepast.

Tieners opgepakt

Twee jongens van 15 en 16 jaar oud werden ruim een week na de brand opgepakt op verdenking van brandstichting. Mogelijk zouden zij vuurwerk hebben afgestoken dat de brand veroorzaakte.

Reageer op dit artikel