nieuws

Poiesz maakt plan voor Emmeloord

Formules 2578

Poiesz maakt plan voor Emmeloord

EMMELOORD – Supermarktketen Poiesz heeft een plan gemaakt om vaart te krijgen in de plannen voor Emmeloord centrum.

Dit meldt Omroep Flevoland. De gemeente Noordoostpolder is al jaren met die plannen bezig, maar die zijn allemaal weer van tafel gegaan. De gemeente heeft daardoor miljoenen euro’s verloren, aldus de regionale zender.

Bevolking geraadpleegd

Poiesz wil doorpakken nu de bevolking is geraadpleegd over hoe het verder moet met het centrum. De afgelopen jaren heeft de keten nauwelijks geïnvesteerd in de supermarkt aan de Noordzijde. Poiesz zag daarvan af omdat het bedrijf volgens afspraak met de gemeente elders in Emmeloord zou bouwen. De huidige vestiging is daarom verouderd. Bovendien is er weinig parkeerruimte in de directe omgeving.

Concurrenten krijgen ook plek

Poiesz heeft een plan gemaakt om het centrum van Emmeloord opnieuw in te richten. In dat plan hebben ook concurrerende supermarkten een plek gekregen. Poiesz hoopt in de raadsvergadering van eind februari de ideeën te presenteren.

Reageer op dit artikel