nieuws

Plus: ‘digitaal sparen alleen via formule’

Formules 2482

Plus: ‘digitaal sparen alleen via formule’

UTRECHT – Plus is in tien winkels een pilot gestart met digitaal sparen. Tegelijkertijd wordt ondernemers in een brief voor de tweede keer in een half jaar tijd op het hart gedrukt niet in zee te gaan met derde partijen.

Aanleiding voor de brief, die in handen is van Distrifood, zou het feit zijn dat het bedrijf Solutions4Retail ondernemers heeft benaderd te participeren in een app met een spaarprogramma. In de brief maakt Plus duidelijk dat het niet per sé om dat bedrijf gaat, maar dat de organisatie niet wil dat ondernemers de naam Plus verbinden aan een samenwerking met andere partijen.

Plus test zelf ook digitaal sparen

Commercieel directeur Eric Leebeek geeft aan dat Plus zelf met de pilot aan het verkennen is hoe loyaliteitsacties kunnen worden vormgegeven binnen de bestaande Plus-app. Op de website van Plus is een filmpje geplaatst met daarin uitleg hoe het systeem werkt. Volgens Leebeek is er door de pilot van Plus geen ruimte voor een samenwerking tussen winkels en een derde partij. ‘Het initiatief van Solutions4Retail kan mogelijk gaan conflicteren met initiatieven die we in de loop van dit jaar zullen aanbieden vanuit de Plus-app.’

Leebeek: geen verschillende apps gebruiken

Leebeek adviseert ondernemers niet in zee te gaan met Solutions4Retail. ‘Wij hebben geen afspraken met Solutions4Retail. Het komt de duidelijkheid richting de consument immers niet ten goede en ook draagt het niet bij aan een collectief digitaal landschap als Plus gebruikmaakt van verschillende apps waarmee kan worden gespaard.’

Plus stuurde al eerder een brief

De commercieel directeur haalt daarbij ook de brief aan die op 26 juli naar ondernemers werd gestuurd. ‘Hierin is onder meer het beleid van Plus met betrekking tot landelijke initiatieven op het gebied van de Plus-formule uiteengezet, alsmede met betrekking tot het gebruik van Plus-merken. Wij willen u verzoeken om melding te maken bij de Plus Helpdesk, mocht u worden benaderd door Solutions4Retail.’

Reageer op dit artikel