nieuws

NVWA sluit Boni Amsterdam-Zuidoost

Formules 8494

NVWA sluit Boni Amsterdam-Zuidoost

AMSTERDAM – De Boni in Amsterdam-Zuidoost is tot woensdag 1 maart gesloten op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Bij een inspectie van de NVWA bij de Boni werden gisteren (donderdag) diverse sporen van muizen ontdekt. AT5 meldt dat de muizen dusdanig massaal aanwezig waren, dat de autoriteit besloot de supermarkt voorlopig te sluiten.

Boni moest onmiddellijk dicht

‘We constateerden ernstige hygiëneproblemen als gevolg van ongedierteoverlast’, zegt een woordvoerder van de NVWA tegen de Amsterdamse stadsomroep. De Boni moest onmiddellijk z’n deuren sleuten. In een reactie zegt Boni-rayonleider Max den Hollander tegen AT5: ‘Wij hebben een beetje problemen met muizen, dus we willen eerst eventjes de boel aanpakken’. De Boni in Amsterdam Zuidoost aan het Ruiseveenpad wordt in z’n geheel leeggehaald en weer opnieuw gevuld. Den Hollander: ‘We zijn daarom langere tijd dicht om dat voor elkaar te krijgen.’

Weer open na herinspectie

De supermarkt opent woensdag 1 maart pas weer z’n deuren, als de winkel muisvrij is gemaakt en ervoor is gezorgd dat de muizen niet meer binnen kunnen bij Boni. ‘Alles wordt losgehaald, daar zijn we nu druk mee bezig. Dan gaan we alles helemaal dichtsmeren en plaatsen we alles weer terug’, aldus Den Hollander. De NVWA laat weten dat de winkel niet zonder meer op woensdag weer open kan: eerst moet de boel opnieuw worden geïnspecteerd.

Vaker muizenoverlast in Amsterdam

Het is niet voor het eerst dat in Amsterdam sprake is van muizenoverlast bij een supermarkt. Een jaar geleden verschenen foto’s van muizenvallen bij een Albert Heijn-vestiging aan de Jan Pieter Heijestraat. En jaren geleden trok een filmpje over een muizenplaag in een AH to go-vestiging op het station in Utrecht landelijke aandacht. In het filmpje is te zien hoe een muis zich te goed doet aan bake-off brood in de AH to Go.

Reageer op dit artikel