nieuws

Nieuw concept Jumbo / La Place start in vijf steden

Formules 10658

Nieuw concept Jumbo / La Place start in vijf steden

VEGHEL – Jumbo / La Place gaat in de loop van dit jaar van start met vijf winkels op high-trafficlocaties in steden. Hiertoe behoren in ieder geval Groningen en Den Bosch.

In Groningen zullen ondernemers Paul Papo en Anrico Maat (Maripaan groep, veertien Jumbo’s in Noord-Nederland) de Jumbo/La Place voor hun rekening nemen. Dat melden bronnen met zicht op het proces aan Distrifood. Wat de vier andere steden zijn waar het blurring-concept van de supermarktketen en de horecaformule van start gaan, is nog niet bekend.

Den Bosch ook vestigingsplaats

Volgens het Brabants Dagblad is Den Bosch ook aangewezen als vestigingsplaats. Omwonenden van de Visstraat zouden daar op een besloten bijeenkomst zijn geïnformeerd over de plannen van Jumbo met een pand waar voorheen uitzendbureau Randstad zat. Eerder werd Nijmegen al genoemd als mogelijke locatie. Wanneer de eerste winkels opengaan, is nog niet bekend.

Lanceringsdatum al paar keer uitgesteld

De lanceringsdatum van het foodretail/horecaconcept is al een paar keer uitgesteld, laat een bron aan Distrifood weten. ‘Dat heeft meerdere redenen. Er is onder meer niet duidelijk hoe het concept moet gaan heten.’

‘La Place nog niet sterk genoeg’

Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place, gaf deze week tijdens het Foodretail meets Foodservice-congres aan dat dit jaar veel staat te gebeuren rondom Jumbo/La Place. Volgens hem moet La Place echter eerst nog sterker worden. ‘We openen in 2017 veertig nieuwe vestigingen, en de bestaande moeten naar een nieuw niveau. La Place moet terug naar waar het ooit was.’

In Distrifood 7, die zaterdag 18 februari verschijnt, meer over Jumbo / La Place.

Reageer op dit artikel