nieuws

Jumbo maakt werk van zonnepanelen

Formules 3557

Jumbo maakt werk van zonnepanelen

VEGHEL – Jumbo plaatst de komende tijd een groot aantal zonnepanelen op haar hoofdkantoor, distributiecentra en winkels.

Zo installeert de formule 14.000 zonnepanelen op haar hoofdkantoor en distributiecentra in Veghel. Die exemplaren hebben volgens Jumbo een jaarlijkse productiecapaciteit die ruim voldoende is om zo’n 730 huishoudens volledig van energie te voorzien. Dit project is volgens de supermarktketen één van de vijf grootste projecten met zonne-energie in Nederland.

Zonnepanelen op Jumbo-winkels

Naast de huidige 13 Jumbo-winkels met zonne-energie, worden in de komende maanden bij vestigingen in Almere, Winterswijk en Nijverdal in totaal 910 zonnepanelen geplaatst. ‘Jumbo wil zo weinig mogelijk energie verbruiken en steeds meer hernieuwbare energiebronnen inzetten, zoals wind- en zonne-energie. Met de plaatsing van 14.000 zonnepanelen op ons hoofdkantoor en onze distributiecentra in Veghel zetten we hierbij een belangrijke stap vooruit’, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie en mede-eigenaar van Jumbo, in een reactie.

Onderdeel van Jumbo’s Klimaatplan

De plaatsing van zonnepanelen maakt deel uit van van Jumbo’s Klimaatplan. Hierin staat wat Jumbo op het gebied van duurzaamheid tot 2020 wil bereiken. Zo wil de formule 20 procent energiebesparing en 50 procent CO2-reductie ten opzichte van 2010 realiseren. Daarnaast zet de supermarktketen in op 20 procent duurzame energie, waarvan 5 procent afkomstig is van eigen energieopwekking. ‘Ook maken we inzichtelijk hoeveel kosten de winkels kunnen besparen door eigen energieopwekking, brengen we in kaart welke maatregelen zij kunnen nemen en bieden we ondersteuning bij de installatie van zonnepanelen,’ aldus Cloosterman-van Eerd.

Dialoogsessie Raad van Kinderen

Het idee voor de plaatsing van zonnepanelen kwam volgens Jumbo mede voort uit een dialoogsessie met de Raad van Kinderen, een initiatief waarbij kinderen uit groep 8 van Basisschool ’t Ven uit Veghel onderzoek doen en advies geven aan Jumbo over bepaalde onderwerpen, waaronder duurzaamheid.

Reageer op dit artikel