nieuws

Jumbo laat medewerkers check-up doen

Formules 4084

Jumbo laat medewerkers check-up doen

VEGHEL – Jumbo laat alle medewerkers een gratis check up doen.

Het personeel van de keten kan op deze manier inzicht krijgen in conditie, gezondheid en vitaliteit.

Stoppen met roken

Daarnaast zijn er programma’s voor sport & beweging en stoppen met roken. Ook volgen later dit jaar alle medewerkers via de Jumbo Academy een training over gezonde voeding en de vernieuwde Schijf van Vijf.

Gezond eten makkelijk bereikbaar

Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie bij Jumbo:  ‘Lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen. Dat is wat we graag willen voor onze klanten. Maar zeker ook voor onze medewerkers is het belangrijk om gezond en vitaal te zijn. Want als je je goed voelt en lekker in je vel zit, werk je ook prettiger. Dat vinden we belangrijk bij Jumbo. De check-ups voor medewerkers dragen hier aan bij.’

Check-ups in distributiecentra

In 2016 zijn op alle distributiecentra al check-ups gedaan. Nu zijn de medewerkers van het hoofdkantoor aan de beurt en later dit jaar volgen de medewerkers van de eigen winkels. Ook krijgen de medewerkers op de sites opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen. Via een digitale vragenlijst, fysiek onderzoek en een persoonlijk adviesgesprek krijgen medewerkers beter inzicht in hun conditie, gezondheid en vitaliteit.

Op vrijwillige basis werken aan gezondheid

Met deze informatie kunnen medewerkers aan de slag om hun gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld door zelf of samen met collega’s deel te nemen aan sportevenementen van Jumbo. De check-up is op vrijwillige basis en wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De testresultaten worden strikt vertrouwelijk behandeld en zijn alleen inzichtelijk voor de medewerker zelf.

Reageer op dit artikel