nieuws

Hoogvliet woedend op Wakker Dier

Formules 4272

Hoogvliet woedend op Wakker Dier

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet is zeer ontstemd over de campagne die Wakker Dier is gestart tegen de kiloknallers in het schap bij de keten.

Wakker Dier maakt vandaag bekend een reclamecampagne te starten, in de regio waar veel Hoogvliet winkels zijn gevestigd. Wakker Dier wil hiermee het dierenleed achter de vleesaanbiedingen bij de supermarktketen laten zien.

Kip met Pluimgarantie

‘Wij werken er juist hard aan om ons hele assortiment zo dier- en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo hebben we vorig jaar het grootste deel van ons kipassortiment omgezet naar kip met Pluimgarantie. Dat is een duurzamere kip die groeit met veel aandacht voor leefomstandigheden en dierenwelzijn,’ laat Rutger van den Bout, adjunct-directeur Commercie bij Hoogvliet weten. Medio 2017 verwacht Hoogvliet alle kip te kunnen aanbieden onder Pluimgarantie.

Certificering bijna rond

Verder voldoet volgens Hoogvliet het grootste deel van ons varkensvlees aan de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk (1 ster). Van den Bout: ‘De certificering hiervoor is bijna rond, dus dan mogen we het ook op de verpakking vermelden. ‘

Hoogvliet heeft moeite met definitie

Hoogvliet heeft, net als een aantal andere ketens, grote moeite met de definitie die Wakker Dier sinds enige tijd hanteert als het gaat om kiloknallers. Wakker Dier noemt iedere aanbieding zonder keurmerk een kiloknaller. ‘Dus ook onze kip met Pluimgarantie en Irish Beef, van runderen die het hele jaar buiten op de Ierse heuvels grazen. Puur omdat dat dit vlees geen erkend dierenwelzijnskeurmerk draagt en in onze reclamefolder wordt vermeld.’

Met Wakker Dier in gesprek

Hoogvliet betreurt het dat de inspanningen voor een duurzamer assortiment door Wakker Dier niet worden erkend en is inmiddels met Wakker Dier in gesprek gegaan om aan te tonen dat de keten hard werkt aan een duurzamer vleesassortiment. Hoogvliet is deze keer mikpunt van Wakker Dier omdat de keten de zogeheten kiloknallerranglijst aanvoert.

Reageer op dit artikel