nieuws

Hoogvliet haalt Duitse biefstuk en tartaar terug

Formules 1730

Hoogvliet haalt Duitse biefstuk en tartaar terug

DEN HAAG – Hoogvliet haalt uit voorzorg al zijn Duitse biefstuk en rundertartaar uit de schappen. Het vlees kan de schadelijke bacterie listeria bevatten.

Consumenten wordt aangeraden de producten niet te consumeren, aldus de Nederlandse de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag.

Gevaar voor ouderen

Producten die besmet zijn met listeria kunnen een gevaar vormen voor de gezondheid van vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken.

Consumenten kunnen geld terugkrijgen

Bij de Duitse biefstuk gaat het om verpakkingen met houdbaarheidsdatum 14-2-2017, 15-2-2017 en 16-2-2017. Bij de rundertartaar: 11-2-2017, 12-2-2017, 13-2-2017 en 14-2-2017. Consumenten kunnen met de bon terug naar de supermarkt, waarna ze hun geld terugkrijgen. Alle ‘verdachte’ producten zijn inmiddels uit de supermarkten verwijderd.

Reageer op dit artikel