nieuws

Eerste Spar City store verhuist

Formules 3322

Eerste Spar City store verhuist
De huidige Spar City New Babylon in Den Haag. Foto: Roel Dijkstra

DEN HAAG – Spar City Store New Babylon in Den Haag verhuist naar een nieuwe locatie. De winkel was de eerste van het City Store Concept.

Donderdag 23 februari opent de Spar City Store New Babylon van franchiser Michael Voormeulen zijn deuren op een nieuwe locatie. De in 2013 geopende eerste winkel van het City Store-concept verhuist zo’n 150 meter van de huidige locatie in winkelcentrum New Babylon bij het Haagse centraal Station.

Meer zichtbaarheid

Reden voor de verhuizing zijn ontwikkelingen rond de huidige locatie. ‘Gezien de ontwikkelingen rondom het Centraal Station in Den Haag heeft Spar besloten de winkel te reloceren naar een plek met meer zichtbaarheid.’ De nieuwe winkel komt op de hoek Julianaplein en de Bezuidenhoutseweg, in een voormalig pand van de ABN Amro bank.

Eerste van de formule

Spar City Store New Babylon was de eerste winkel van de toen splinternieuwe Cityformule. Een stadswinkel ‘nieuwe stijl’,  zoals Spar het zelf omschrijft, waarbij de focus lag op gemak en snelheid voor de stadse consument. De winkel opende op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag 2013, in het destijds net heropende winkelcentrum New Babylon.

Veel geleerd

Spar zegt in een persbericht veel geleerd te hebben van deze winkel en zijn verscheidenheid aan passanten en klanten. ‘Deze kennis heeft Spar toegepast bij de vele recent geopende city winkels. Inmiddels staat de teller op 30 city winkels. Daarnaast heeft de formule met Spar University en het onlangs gelanceerde Spar Express op het City Store geënte winkels.

De rol van een Spar City

Bij de Spar City winkels is het aanbod grotendeels gericht op passanten. Het assortiment richt zich op de consumentenbehoefte voor de komende 8 uur met veel verse en gemaksproducten en veel producten voor directe consumptie zoals belegde broodjes, smoothies of gewoon koffie met wat lekkers erbij. Ook zijn er zogenoemde mealdeals te vinden voor een snel ontbijt, een gezonde lunch of een gemakkelijke avondmaaltijd.

Reageer op dit artikel