nieuws

Dirk doneert recordbedrag aan Voedselbanken

Formules 3128

Dirk doneert recordbedrag aan Voedselbanken

AMSTERDAM – Dirk van den Broek doneert een recordbedrag van ruim €75.000 aan de Voedselbanken.

Het bedrag is het resultaat van een kledinginzamelingsactie en de statiegelddonaties in december en januari door klanten van ruim 100 Dirk-vestigingen, meldt Voedselbanken.nl.

50 procent meer dan vorig jaar

De inzameling van lege statiegeldflessen door de klanten van Dirk van den Broek heeft eerdere records verbroken. Er werd deze keer ruim €54.000 ingezameld. Dat is bijna 50 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder werd ingezameld.

Financiering extra pakketten Voedselbanken

In de maanden december en januari konden klanten bij alle vestigingen van de supermarktketen hun statiegeldbon doneren aan de voedselbanken.  ‘Per 1 januari werden de toelatingscriteria voor voedselbanken verruimd. We verwachten hierdoor een groei van het aantal klanten. Met deze enorme bijdrage kunnen we de logistieke kosten van deze extra pakketten mede financieren’, zegt Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid bij Voedselbanken Nederland.

Kleding inzamelen bij Dirk

Naast de statiegeldactie heeft Dirk op diverse locaties kledinginzamelboxen staan. De opbrengst van deze inzameling komt ook ten goede aan de steun aan Voedselbanken. Hiermee komt de totale opbrengst op € 75.000. Met behulp van deze record opbrengst worden bijna 22.000 gezinnen aan een voedselpakket geholpen.

Reageer op dit artikel