nieuws

Bezwaar Vomar tegen verplaatsing AH

Formules 2770

Bezwaar Vomar tegen verplaatsing AH

ALMERE – Vomar heeft bij de gemeente Almere alvast bezwaar aangetekend tegen een mogelijke verhuizing van AH in de stedenwijk.

Het gaat om de verhuizing van de AH-vestiging aan het ’s Hertogenboschplein. Die winkel, die eigendom is van franchiser Jan Bun zou, als het aan de gemeente ligt,  kunnen worden veplaatst naar de hoek Stedendreef/Rotterdamweg, zo meldt Omroep Flevoland.

Vomar niet blij

De plannen liggen nog niet vast, maar de Vomar-supermarkt in Literatuurwijk, de wijk die aan de stedenwijk grenst, is helemaal niet blij met deze mogelijke ontwikkeling, zo schrijft de Noordhollandse supermarktketen in een schriftelijke verweer op het ontwerpbestemmingsplan Stedenwijk en Weerwater Noord. De verplaatsing van Albert Heijn, naar waar nu nog tennisbanen liggen, vormt volgens Vomar een bedreiging. Doordat de nieuwe supermarkt op een doorgaande weg komt te liggen, trekken consumenten eerder naar deze locatie. Daarmee zou de ‘fijnmazige buurt- en verzorgende functie’ van kleinere supermarkten in de buurt in gevaar in gevaar komen.

Detailhandelsvisie

Volgens Vomar handelt de gemeente met het plan in strijd met haar eigen detailhandelvisie. Daarin staat dat de kleine winkelfuncties in wijken overeind moeten blijven. De gemeente Almere heeft twaalf weken om op de zienswijze van Vomar Supermarkten te reageren.

Reageer op dit artikel