nieuws

AH deelt gratis fruit uit in 400 winkels

Formules 4427

AH deelt gratis fruit uit in 400 winkels

ZAANDAM – Albert Heijn deelt vanaf deze week in 400 winkels elke dag gratis fruit uit aan kinderen.

Dat vindt plaats met de zogeheten Rock Frogs kar. Kinderen kunnen ook aan een speurtocht meedoen en een attentie winnen.

Cartoonkikkers op gezondere producten

Albert Heijn is in 2016 gekomen met de Rock Frogs; vier cartoonkikkers die op gezondere producten aangetroffen worden. In vestigingen in Amsterdam, Amersfoort en Houten kunnen kinderen sinds kort spelen in de Rock Frogs kinderhoek. Vanaf deze week wordt de aandacht op de ‘kids characters’ gevestigd door iedere dag op grote schaal gratis fruit uit te delen.

De weg naar gezonde producten

‘De coole rockkikkers werden vorig jaar geïntroduceerd en wijzen kinderen de weg naar gezonde producten, zoals fruit. Onlangs werd het assortiment uitgebreid met linzen-, groene erwten- en dierenpasta’, meldt de marktleider in een persbericht.

Raad van Kinderen eind 2015 ingesteld

De Rock Frogs en de actie rond het uitdelen van gratis fruit vloeien voort uit de gesprekken met de Raad van Kinderen die Albert Heijn eind 2015 instelde. In deze ‘denktank’ denken 30 kinderen uit Zaandam met de directie van het supermarktconcern mee over ‘strategische dilemma’s op het gebied van gezondheid’. Algemeen directeur Wouter Kolk noemde de Raad van Kinderen bij de aanstelling een aanwinst voor het bedrijf.  ‘AH neemt  gezondheid heel serieus, maar we kunnen het niet alleen. Dag in dag uit helpen klanten, leveranciers een specialisten ons hierbij. Met de Raad van Kinderen voegen we een groep van experts toe. Kinderen zijn goudeerlijk, fris van geest, nieuwsgierig en hebben een onbevangen blik.’

 

Reageer op dit artikel