nieuws

AH breidt scharrelassortiment uit

Formules 1750

AH breidt scharrelassortiment uit

ZAANDAM – AH breidt het scharrelassortiment uit. In 275 winkels zijn nieuwe gemaksproducten geïntroduceerd zoals gemarineerde scharrelkipfilet, scharrelkip-ovenschotels, schnitzels en burgers.

Albert Heijn wil met deze stap de consumptie van duurzame kip nog meer stimuleren.

Hele kip gebruiken

‘Om de uitbreiding van het assortiment te realiseren is voor biologische kip een nieuwe keten opgezet’, laat AH in een persbericht weten. ‘Daarnaast proberen we zoveel mogelijk de gehele kip te gebruiken. Door niet alleen producten van de borst te maken maar bijvoorbeeld ook van de kippendij.’

Vlees voorzien van minimaal 1 Ster

Het varkensvlees en varkensvleeswaren uit Nederland bij AH zijn inmiddels voorzien van minimaal 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Vanaf 2016 verkoopt de marktleider een kip die vitaler en sterker is en meer ruimte heeft, de nieuwe AH kip. In datzelfde jaar is AH ook overgestapt naar de nieuwe AH kalkoen, een vitaler ras met meer ruimte.

Antibioticagebruik verder terugdringen

Ook zijn de verse maaltijden en maaltijdsalades naar de nieuwe Albert Heijn kip en de stoommaaltijden naar het Beter Leven keurmerk met 1 ster overgegaan. Sinds begin dit jaar is AH gestart gestart met een nieuwe voedingswijze om antibioticagebruik bij scharrelkippen verder terug te dringen

 

Reageer op dit artikel