nieuws

Tilburg krijgt ‘grootste Poolse supermarkt’

Formules 8184

Tilburg krijgt ‘grootste Poolse supermarkt’
Foto: Facebook

TILBURG – Poolse ondernemers gaan in een voormalig pand van Lidl in Tilburg naar eigen zeggen de grootste Poolse supermarkt van Nederland vestigen. De winkel moet begin maart de deuren openen.

Dat zegt ondernemer Kamil Zapalski tegen Brabants Dagblad. Het gaat om een 800 vierkante meter grote supermarkten met gratis parkeerplaatsen in een pand waar na Lidl ook non-fooddiscounter Action een winkel had. Voor Zapalski is het niet zijn eerste winkel, hij heeft al een 500 vierkante meter grote winkel in Helmond.

Formulenaam wordt Zapolski

De ondernemer komt uit een familie die ook elders actief is met supermarkten, zo vertelt hij aan de krant. ‘Ik heb me op de Nederlandse markt toegelegd, terwijl mijn zakenpartner bijvoorbeeld in Engeland bezig is.’ De winkel in Tilburg gaat onder de formulenaam Zapolski opereren, dezelfde naam als in Helmond. Het volledige assortiment wordt rechtstreeks uit Polen geïmporteerd. Qua prijsniveau gaat de winkel onder de bestaande Poolse winkels in de stad zitten, met een groter assortiment.

Kwaliteit iets hoger dan bij Nederlandse supermarkten

De ondernemer rekent op de klandizie van de ‘paar duizend’ Polen die in Tilburg en omgeving wonen, maar hij rekent ook op de toestroom van Nederlandse klanten. Het personeel zal dan ook tweetalig zijn. Volgens hem is de supermarkt voor Nederlanders erg aantrekkelijk. ‘Niet alleen voor de prijs, maar ook voor de kwaliteit van de producten. Die ligt iets hoger dan bij de Nederlandse supermarkten. In Helmond winkelen er daarom veel Nederlanders.’

Reageer op dit artikel