nieuws

Spar opent eerste Express-vestiging bij Texaco

Formules 3705

Spar opent eerste Express-vestiging bij Texaco
De Spar Express aan de Centraleweg in Geertruidenberg.

GEERTRUIDENBERG – Spar heeft zijn eerste vestiging van Spar Express geopend bij een benzinestation van Texaco in Geertruidenberg.

De donderdag geopende vestiging is de eerste van het concept dat speciaal is ontwikkeld voor tankstations. De winkel van 180 vierkante meter biedt een volwaardig aanbod aan dagelijkse boodschappen voor de dagelijkse maaltijd en voor de verschillende eetmomenten. ‘Het zijn winkels waar je ook kunt tanken’, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van Spar. Daarnaast kunnen passanten er terecht voor ready to eat producten, zoals broodjes en salades en voor frisdranken, koffie en versgeperst sap. Ook is er een klein assortiment auto gerelateerde producten te vinden.

Groot ready to eat assortiment bij Spar Express

Groot ready to eat assortiment bij Spar Express

Sigaretten uit het zicht

Brandstof wordt aan de lage balie, bij de medewerkers van de winkel afgerekend. Een zogenaamde kooi, zoals de meeste benzinestations die hebben, ontbreekt. Sigaretten, altijd prominent aanwezig in pompshops zijn uit het zicht. Sigarettenkopers geven op een beeldscherm aan welk merk ze willen hebben. Het pakje komt onder de kassa bij een medewerker uit een kast rollen.

Spar City als uitgangspunt

De Spar City formule diende als uitgangspunt voor het nieuwe concept, waarvan Spar inmiddels dertig vestigingen heeft. Bovendien kent Spar in het buitenland al veel winkels op tankstations. Ook die ervaring is meegenomen in het concept. Spar is voor de Spar Express-vestigingen een samenwerking aangegaan met EFR, de exploitatiemaatschappij van Texaco benzinestations in Nederland. EFR is franchisenemer van de supermarktformule.

Spar en Texaco rollen snel uit

Na Geertruidenberg volgt volgende week een volgens tankstation in de wijk Ypenburg in Den Haag. . Ook Amstelveen, Arnhem en Wateringen krijgen vestigingen van de formule. Als de resultaten van de pilot goed zijn, en de samenwerking bevalt, zullen de komende jaren meer vestigingen volgen. ‘We zochten al een tijdje naar een goede invulling van onze winkelruimtes op niet snelweglocaties. Het is nodig de dienstverlening op deze locaties uit te breiden. Dagelijkse boodschappen zijn een goede aanvulling’, aldus Bram Verhoeve van Texaco.

Reageer op dit artikel