nieuws

Politie zoekt man met video van brand Jan Linders

Formules 2279

Politie zoekt man met video van brand Jan Linders
Het uitgebrande filiaal van Jan Linders in Lent.

LENT – De politie is op zoek naar een man die een filmpje van de brand bij Jan Linders in Lent aan een getuige heeft laten zien.

Dit meldt dagblad De Gelderlander. De getuige die zich bij de politie heeft gemeld, beweert een man te hebben gesproken die hem een video van het begin van de brand heeft laten zien. De politie is nu op zoek naar deze man om zo op het spoor van de daders te komen.

Jan Linders-filiaal uitgebrand

Bij de brand die op oudejaarsavond woedde, is de supermarkt in de as gelegd. Ook zijn woningen boven de supermarkt geëvacueerd. Acht appartementen zijn eveneens uitgebrand. De brand is waarschijnlijk ontstaan door vuurwerk.

Maanden duren

Het gaat maanden duren voor de supermarkt en appartementen zijn herbouwd. De bewoners hebben inmiddels elders onderdak. De afgelopen dagen zijn bouwvakkers bezig geweest het pand te stutten omdat instortingsgevaar dreigde.

Jan Linders wil noodwinkel

Jan Linders heeft aangegeven een noodwinkel in de nieuwbouwwijk neer te willen zetten. ‘Om ervoor te zorgen dat u in uw vertrouwde supermarkt boodschappen kunt blijven doen, zijn we in overleg met de gemeente voor een tijdelijke supermarkt op een andere plek in Lent’, aldus supermarktmanager Marc Schoeber op de website van Jan Linders.

Pendelbus

Vooralsnog zet  de keten iedere vrijdag een pendelbus in naar het filiaal in Wijchen. Ook krijgen de klanten uit Lent bij een minimale besteding van €25  een wekelijkse korting van €5 op hun boodschappen bij alle filialen van de keten. Inwoners van Lent ontvangen de kortingsvoucher als onderdeel van de folder in hun brievenbus.

Het filiaal van Jan Linders in Lent is volledig uitgebrand.

Het filiaal van Jan Linders in Lent is volledig uitgebrand.

Reageer op dit artikel