nieuws

Plus klopt markt met omzetgroei

Formules 4328

Plus klopt markt met omzetgroei

UTRECHT – Plus heeft naar eigen zeggen de marktgroei verslagen in 2016. De supermarktketen zag de omzet met 3,7 procent toenemen.

De totale markt groeide, volgens cijfers van GfK, met zo’n 2,5 procent. Plus boekte afgelopen jaar een consumentenomzet van €2,26 miljard. Daarmee komt het marktaandeel van de formule uit op 6,24 procent. Over 2015 had Plus volgens de cijfers van onderzoeksbureau Nielsen 6,2 procent van de markt in handen.

Autonome groei in markt wordt later gepubliceerd

Een autonoom groeicijfer wordt niet genoemd. Plus meldt op vragen van Distrifood dat dit cijfer pas later dit jaar officieel wordt gepubliceerd. Enkele weken geleden stelde topman Jan Brouwer dat de autonome groei op dat moment zo’n 3,3 procent bedroeg. Dit was eind november.

Brouwer roemt grotere en trouwere klantenkring

Diezelfde Brouwer is trots op de geleverde prestaties. Hij stelt dat 2016 een succesvol jaar was, waarin Plus veel geïnvesteerd heeft. ‘Ons nieuwe formuleconcept en de forse stappen op het gebied van e-commerce zijn de meest in het oog springende resultaten. Daarnaast werden 35 supermarkten verbouwd en gemoderniseerd. Onder andere daardoor is onze klantenkring ook in 2016 groter en trouwer geworden.’

Winnaar in verschillende onderzoeken

Plus viel afgelopen jaar ook in de prijzen, onder meer met de winst in het GfK Versrapport en het rapport van GfK op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Brouwer: ‘Dat succes willen we de komende jaren uitbouwen.’

Nieuwe Briljant-formule wordt uitgebouwd

Ook kwam Plus in het nieuws met de opening van de eerste winkel van de volgende generatie Briljant-supermarkten in Abcoude. ‘Inmiddels hebben de eerste consumentenonderzoeken plaatsgevonden. Hierin kwam een zeer positief beeld naar voren. In 2017 volgen meerdere winkels volgens de nieuwe Briljant-formule’, aldus Plus.

Snelle groei van online

De snelle groei van online is een andere mijlpaal waar Plus op wijst. Inmiddels kunnen klanten bij 225 winkels online bestellen, terwijl er 150 afhaalpunten zijn.

 

Reageer op dit artikel