nieuws

Plus garandeert tot sluitingstijd brood

Formules 2068

Plus garandeert tot sluitingstijd brood

UTRECHT – Plus gaat tot sluitingstijd een ‘voldoende en gevarieerd’ broodaanbod in de schappen garanderen. De keten verwacht dat over twee maanden de landelijke uitrol is afgerond.

De groep klanten die aan het eind van de dag haar boodschappen doet groeit, en Plus speelt daar nu op in.

Voorkomen van irritatiepunt

In stilte is de afgelopen maanden onder de werknaam ‘Brood tot sluitingstijd’ gewerkt aan een veel grotere beschikbaarheid van brood, gedurende de hele dag. ‘Hiermee voorkomen we irritatiepunt nummer één bij klanten en dat is out-of-stock’, bevestigt woordvoerder Jennita den Boer namens Plus. ‘In al onze vestigingen ligt over een paar maanden aan het eind van de dag nog een grote variatie aan brood in de schappen.’

Leidt tot meer ‘waste’

Tot voor kort klopten klanten van Plus tegen sluitingstijd nog regelmatig vergeefs aan voor hun favoriete broodsoort en dat stuitte de keten tegen de borst. Ondernemers en filiaalhouders bestellen nu dagelijks meer broodproducten. Het betreft zowel grootbrood als kleinbrood. ‘We hebben ingecalculeerd dat de nieuwe werkwijze in deze fase nog leidt tot wat meer waste omdat niet precies duidelijk is, hoeveel er besteld moet worden. Dat is nog wat zoeken, merken we’, constateert Den Boer.

Hogere broodomzetten

Een van de deelnemende ondernemers bevestigt tegenover Distrifood dat de betere vulling van het broodschap sinds enige weken daadwerkelijk leidt tot hogere broodomzetten. Ook is volgens deze ondernemer met het hoofdkantoor een gunstige financiële regeling overeengekomen, die inhoudt dat de gevolgen van derving tijdelijk deels worden vergoed, de zogeheten retourregeling.

Samenwerking met Voedselbanken

Plus heeft de samenwerking met de Voedselbanken sinds vorige maand in een nieuwe overeenkomst geïntensiveerd en daarin speelt het brood ook een belangrijke rol. ‘Nu broden wat vaker overblijven, krijgen ze een goede bestemming bij de Voedselbank’, meldt Den Boer. ‘Onze nieuwe manier van omgaan met brood sluit naadloos aan bij de pay-off ‘Goed eten, daar houden wij van’. Vers brood is een belangrijke groep binnen onze supermarkten, daarom bieden we onze klanten nu op elk moment van de dag en voor iedere portemonnee vers brood.’

De pilot die – ook in stilte – begin vorig jaar van start is gegaan, was dermate hoopvol dat Plus besloot tot de uitrol.

Reageer op dit artikel