nieuws

Omzet en marktaandeel Jan Linders groeit

Formules 5271

Omzet en marktaandeel Jan Linders groeit

NIEUW BERGEN – De omzet van Jan Linders is in 2016 gegroeid met 5,4 procent. Het marktaandeel is gestegen naar 1,08 procent.

‘Jan Linders heeft in 2016 met een omzet van €391 miljoen een omzetgroei van 5,4 procent ten opzichte van 2015 gerealiseerd. Deze groei is vele malen hoger dan de groei van de totale markt in 2016, die volgens de cijfers van GfK 2,5 procent bedroeg’, meldt de formule in een persbericht.

Groei in aantal klanten

Ook het aantal klanten groeide volgens de supermarktketen. De formule uit het zuiden zag het aantal stijgen met 6,4 procent ten opzichte van 2015. Ook het marktaandeel steeg. Over 2016 komt het marktaandeel van Jan Linders volgens de cijfers van onderzoeksbureau Nielsen uit op 1.08 procent. Een jaar eerder was dat nog 1,06 procent (1,04 procent in 2014 en 1,01 procent in 2013).

Uitrol vernieuwde formule Jan Linders

De groeicijfers zijn volgens Jan Linders mede te danken aan de vernieuwde formule. In 2016 werd de die formule in 9 van de 59 winkels uitgerold. Ook de komende jaren blijft de keten naar eigen zeggen investeren in nieuwe en bestaande supermarkten.

Directeur Leo Linders

‘We zien dat onze klanten vooral onze acties en onze service waarderen. Daarmee scoren we bovengemiddeld goed. Daarnaast is er een erg hoge waardering voor ons assortiment, iets wat vooral gedreven wordt door onze focus op vers’, zegt algemeen directeur Leo Linders in een reactie.

Reageer op dit artikel