nieuws

Nettorama Nieuwegein mag vernieuwen

Formules 3263

Nettorama Nieuwegein mag vernieuwen
De Nettorama in Nieuwegein op een archieffoto uit 2014.

NIEUWEGEIN – Het filiaal van Nettorama aan de Hildo Kropstraat in Nieuwegein mag na veel gesoebat door een raadsbesluit inpandig vernieuwen.

Dit besliste de gemeenteraad donderdag, meldt NieuwegeinTV. Een voorstel is van enkele politieke partijen kreeg een raadsmeerderheid achter zich. Hierdoor krijgen ook supermarkten die buiten winkelcentra liggen, zoals dit filiaal van Nettorama, de mogelijkheid om te verbouwen.

Nettorama op industrieterrein

In het raadsvoorstel van B & W behoorde dit niet tot de mogelijkheden. Het filiaal in Nieuwegein ligt op een industrieterrein en zou daardoor als enige supermarkt in de plaats geen toestemming krijgen om te vernieuwen. Vanwege de ligging zou de Nettorama immers niet tot de bestaande winkelstructuur behoren.

Nettorama fel tegen

Nettorama’s directeur Haary Sulman ageerde eerder fel tegen die zienswijze. ‘We willen een betere supermarkt’, zei hij rond oud en nieuw op NieuwegeinTV. Hij vond daarin raadsleden aan zijn zijde. ‘Gelijke monniken gelijke kappen. Wat voor andere supermarkten geldt, moet ook gelden voor Nettorama. Dat was onze insteek. En dat is gelukt’, aldus raadslid Ton de Mol van loklae partij VSP

Sulman tevreden

Sulman is dan ook tevreden met het raadsbesluit. ‘Als ondernemer vecht je voor je belangen, voor de winkel, voor je klanten en je personeel. Nu kunnen we een supermarkt maken die inpandig meer ruimte krijgt. Ook voldoet het straks aan de laatste milieueisen en op het gebied van energieverbruik. Er komt een supermarkt waar je graag wil komen.’

Vierhonderd meter extra

Nettorama begint naar verwachting dit jaar met verbouwen. Daarbij wordt naar verwachting het vvo van de supermarkt met zo’n 400 vierkante meter uitgebreid. Die ruimte zou namelijk inpandig zijn te vinden.

Reageer op dit artikel