nieuws

Muller (Picnic) baalt van zaak Verstappen

Formules 7363

Muller (Picnic) baalt van zaak Verstappen

AMERSFOORT – Michiel Muller van Picnic begrijpt het management van Max Verstappen niet.

Het team achter de autocoureur sleept de websuper voor de rechter, omdat Picnic het portretrecht van de Formule 1-coureur zou hebben geschonden. Picnic gebruikte in een video een look-a-like van Verstappen. Het management eist nu een vergoeding van €350.000. Muller spreekt in een gesprek met Sprout.nl zijn teleurstelling uit over de in zijn ogen bizarre gang van zaken. ‘Het wordt enorm opgeblazen. Wat een beetje onderbelicht is gebleven is dat dit geen tv-campagne was, maar een filmpje op een Facebook-pagina voor Picnic-bezorgers. Daarmee wilden we onze bezorgers in het zonnetje zetten. Uiteindelijk was het een grap met en een inhaker op de Jumbo’, aldus Muller.

Geld video Verstappen naar goed doel

Picnic haalde de video, na een klacht van Verstappen, snel offline. Muller zegt dat hij tot zijn spijt niet het gesprek kan aangaan met het management van Verstappen. ‘Want we wilden het zo oplossen dat we niet veel geld naar de advocatuur zouden brengen. Laten we het aan een goed doel geven, zeiden we, dan blijft het binnen de proporties waarin het was bedoeld.’

Geen spijt van actie

Hij zegt echter geen spijt te hebben van de actie. ‘Absoluut niet. Het was ontzettend leuk om te doen, en we kregen veel enthousiaste reacties. Nu wordt het enorm opgeblazen. Jumbo heeft zelf gezegd dat ze het grappig vonden. Iedereen heeft het ook zo geïnterpreteerd, behalve het management van Verstappen.’

Picnic moet met goed verhaal komen

Jurist Arnout Engelfriet zegt tegen Sprout.nl dat Verstappen een goede kans maakt. ‘Tenzij de advocaat van Picnic met een heel goed verhaal komt waaruit blijkt dat het commerciële aspect van de video ondergeschikt is.’ Hij wijst op een uitspraak van de Hoge Raad, die bekende Nederlanders portretrecht heeft toebedeeld. ‘Die mogen dus een financiële vergoeding verlangen. Ook een lookalike valt daaronder, ook als je iets gaat photoshoppen.’

Reageer op dit artikel