nieuws

Leverancier AH-pan: Niets aan de hand met pan

Formules 15585

Leverancier AH-pan: Niets aan de hand met pan

ZAANDAM – De Villeroy & Boch Group heeft op de site van Albert Heijn een verklaring afgelegd naar aanleiding van het tumult over pannen die door de marktleider zijn verstrekt.

‘Sinds gisteren is er veel aandacht voor onze pannen met Teflon-anti-aanbaklaag, die verkocht worden aan consumenten tijdens de spaaractie van Albert Heijn. Alle pannen uit deze spaaractie zijn voorafgaand aan de productie uitvoerig getest en voldoen geheel aan de geldende wet- en regelgeving. Drie van de negen pannen (koekenpan 28 cm, koekenpan 24 cm en de wokpan) zijn voorzien van een Teflon-coating, hetgeen bij normaal gebruik geen enkel gevaar oplevert voor de gezondheid van mens en dier. De pannen uit de spaaractie van Albert Heijn zijn van de verwachte kwaliteit en veilige samenstelling. Albert Heijn doet onderzoek naar de pannen die klanten met korting kunnen kopen in de spaaractie voor ‘chefwaardige pannen’, zegt de leverancier van de pannen op AH.nl.

Ophef op social media

De Villeroy & Boch Group reageert daarmee op de ophef die is ontstaan op social media. Een vrouw die tijdens het koken gebruik maakte van de pannen, liet dinsdag weten dat haar vogels waren overleden, nadat zij de pannen had gebruikt. De vrouw stelde dat haar vogels waren overleden door de anti-aanbaklaag van de pan, die volgens haar is gemaakt van Teflon. Ze vermoedde een teflonvergiftiging en meldde dat ze alle gespaarde pannen had weggegooid. De pannen had zij in bezit door een spaaractie van Albert Heijn. Na die melding ontstond er veel reuring op social media, waarna ook de media op het verhaal doken.

Statement op Facebook

AH plaatste gisteren een statement op zijn Facebookpagina van de keten:  ‘Wij krijgen veel vragen over onze pannen met anti-aanbaklaag (de koekenpannen en wokpan). We vinden het belangrijk te laten weten dat de pannen bij normaal gebruik absoluut veilig zijn voor mens en dier. Wel weten we dat vogels extra gevoelig zijn voor dampen die vrij kunnen komen bij de bereiding van eten. We hebben inmiddels dan ook persoonlijk contact gehad met de mensen die hierover vragen hadden. Samen met de leverancier onderzoeken we wat er in hun specifieke geval aan de hand zou kunnen zijn geweest.’

Reageer op dit artikel