nieuws

Jumbo schrapt soms verplichte bezorgbus

Formules 3595

Jumbo schrapt soms verplichte bezorgbus

EPE – Jumbo-ondernemers die boodschappen gaan bezorgen, hoeven niet altijd de eerder door de formule verplichte bezorgbus aan te schaffen of te leasen.

Jumbo-franchisenemers die al een bezorgbus hebben, kunnen die in sommige gevallen blijven gebruiken. ‘Mits die bus aan de eisen van de formule voldoet’, zegt franchisenemer Erwin van Andel in Epe. Dat Jumbo de verplichte bus laat vallen, hoorde Van Andel van Jan Heuving, directeur vastgoed en ondernemerszaken van Jumbo. ‘Die verzorgde hier in Epe onlangs een presentatie voor de ondernemersvereniging en toen kwam dit  ter sprake.’

Verplichte Jumbo-bus niet van tafel

Woordvoerder Mariska Bergmans stelt met klem dat de verplichting om een door Jumbo voorgeschreven bus te gebruiken zeker niet van tafel is, zoals Distrifood eerder meldde, maar dat enkele ondernemers toestemming hebben om vooralsnog hun eigen bezorgbus te blijven gebruiken. ‘In totaal rijden er op dit moment 110 Jumbo bezorgbussen in Nederland. Een aantal ondernemers (maximaal 10) beschikte al over een bezorgwagen die zij voor een bepaalde periode blijven rijden. Deze bezorgbussen voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als de andere bezorgwagens van Jumbo’, Bergmans.

Verplicht aanschaf standaardbus

Van Andel heeft al een pick up- point bij zijn winkel en wil binnenkort gaan bezorgen. De verplichte aanschaf van een standaardbus, zou bij hem zeker voor uitstel zorgen. ‘Ik heb nog geen twee jaar geleden een nieuwe bezorgbus aangeschaft. Die is nog lang niet afgeschreven.’

Afwachtende houding ondernemers

Hij vermoedt dat deze afwachtende houding van ondernemers, een reden is dat Jumbo de bus niet altijd verplicht stelt. ‘Je vertraagt het uitrolproces als je een bepaalde bus verplicht stelt.’ Klanten van zijn Jumbo in Epe die dat per se willen, kunnen overigens de boodschappen al thuisbezorgd krijgen. ‘Die moeten, nadat ze hun bestelling voor onze pup hebben gedaan, via de mail het ordernummer doorgeven en het bezorgtijdstip.’

Reageer op dit artikel