nieuws

Jumbo met vier spotjes in race voor Gouden Loeki

Formules 2534

Jumbo met vier spotjes in race voor Gouden Loeki
Jumbo is met onder meer spotjes met Max Verstappen genomineerd voor de Gouden Loeki

AMSTERDAM – Jumbo is met vier tv-commercials genomineerd voor de Gouden Loeki, de prijs voor de beste tv-reclame van 2016.

In twee van de vier tv-spotjes, waarmee Jumbo in de race is, figureert Formule 1-coureur Max Verstappen. De racer treedt op in een spotje over de Jumbo-racedagen. Ook het spotje waarin hij met zijn F1-bolide boodschappen thuis bezorgt, is genomineerd voor de Gouden Loeki.

Herfst en Kerst met Jumbo

Naast de twee spotjes met Verstappen, staat Jumbo ook in de finale met de herfstcommercial ‘Pluk het najaar met Jumbo’, waarin acteur Frank Lammers door weer en wind naar huis fietst. Eenmaal daar aangekomen haalt zijn vrouw net een appeltaart uit de oven waarna hij terugdenkt aan zijn jeugd. Bovendien sleepte Jumbo een nominatie binnen met zijn Kerstcommercial ‘Helemaal kerst met Jumbo’.

Fabrikanten in Gouden Loeki

Bij de tien genomineerden voor een Gouden Loeki zijn ook twee commercials van voedingsmiddelenfabrikanten te vinden. Coca-Cola sleepte de nominatie binnen met de tv-reclame ‘Bedank jouw kerstheld’ en Mentos zit in de finale met ‘Contact maken is simpel’, waarin het eerste contact wordt gelegd door het aanbieden van een Mentos.

AH won vorig jaar

De vier reclames van Jumbo zijn de enige commercials van supermarkten die zijn genomineerd. De prijs wordt sinds 1995 uitgereikt. In al die jaren wist slechts een keer een supermarktketen de prestigieuze prijs te winnen. Albert Heijn was vorig jaar winnaar met het afscheid van supermarktmanager Meneer van Dalen, een rol van Harry Piekema, maar ontbreekt dit jaar bij de  genomineerden.

De afscheidsreclame van Meneer van Dalen

Rolo maakte beste commercial ooit

De beste reclame ooit, winnaar van de Gouden Loeki aller tijden, is de commercial van Rolo uit 1996 waarin een olifant jaren later wraak neemt op een pestkop. Calvé wist met zijn pindakaasreclames maar liefst drie keer (1998, 2002, 2010) een Gouden Loeki binnen te slepen. Zuivelfabrikant Melkunie (bommetje) en brouwers Dommelsch, Amstel en Heineken wisten in het verleden ook al eens te winnen. Tot en met maandag 23 januari 12.00 uur kan online worden gestemd op de website van de verkiezing.

De commercial van Rolo won vorig jaar de Gouden Loeki Aller tijden

Distrifood is ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel