nieuws

Jumbo haalt ook suiker uit producten

Formules 2956

Jumbo haalt ook suiker uit producten

VEGHEL – Jumbo lanceert in 2017 producten waar in vergelijking met bestaande varianten, minder suiker, zout en verzadigde vetten in zitten.

Zo gaat Jumbo minder suiker verwerken in huismerkproducten en is de formule gestart met het terugbrengen van de hoeveelheid suiker in haar huismerkfrisdranken en -sappen. ‘Jumbo lanceert in 2017 minimaal 200 gezonde(re) producten en er is meer aandacht voor vers. De supermarktketen let bij productvernieuwingen op het terugdringen van suiker, zout en verzadigde vetten’, zegt Jumbo in een persbericht.

Vol inzetten op gezondheid

De supermarktketen gaat naar eigen zeggen in het nieuwe jaar ‘vol inzetten op gezondheid’. Zo presenteert de formule ‘Schijf van Vijf’ recepten in samenwerking met het Voedingscentrum. Daarnaast traint Jumbo haar 65.000 medewerkers dit jaar in gezonde voeding. ‘Om ervoor te zorgen dat al onze 65.000 medewerkers weten wat gezonde voeding precies is, volgen zij dit jaar allemaal een training bij de Jumbo Academy waarin zij vertrouwd worden gemaakt met de vernieuwde Schijf van Vijf’, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur formule en innovatie.

Onderzoek: Gezond eten is te duur

Jumbo stelt dat uit onderzoek onder ruim 1.200 Nederlanders, in opdracht van Jumbo, blijkt dat 58 procent denkt dat gezond eten vaak duurder is dan ongezond eten. Daarnaast is 37 procent van de Nederlanders van mening dat het bereiden van een gezonde maaltijd vaak meer tijd kost dan de bereiding van een ongezonde maaltijd. ‘Wij willen daarom laten zien dat gezond eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. In 2017 willen we lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen’, aldus Cloosterman-Van Eerd.

Nieuwe wintercampagne

Jumbo start vandaag met een nieuwe wintercampagne, die in het teken staat van wintergroentes.. Tijdens de wintercampagne staan de recepten in het teken van groentes zoals boerenkool, spruiten, andijvie en broccoli. Het hele jaar maken groenten en fruit onderdeel uit van de jaar- en seizoensaanbiedingen.

Reageer op dit artikel