nieuws

Jumbo: Gemakswinkels in binnensteden in 2017

Formules 7070

Jumbo: Gemakswinkels in binnensteden in 2017

VEGHEL – Jumbo start in de loop van 2017 met het openen van kleinere gemakswinkels in binnenstedelijke gebieden.

In die winkels zitten zowel elementen van Jumbo als van La Place. Dat meldt de supermarktketen in een persbericht over de cijfers van het boekjaar 2016. ‘Deze stap sluit naadloos aan bij onze omnichannel-strategie. Hiermee kunnen we nog beter laten zien waar Jumbo voor staat: We willen gezond, lekker én gemakkelijk eten bereikbaar maken voor iedereen’, zegt algemeen directeur Frits van Eerd. Distrifood meldde in juli van dit jaar dat de formule met een dergelijk concept bezig is. Jumbo wil in 2017 ook tenminste één nieuwe Foodmarkt openen en zal daarnaast ongeveer vijftien nieuwe Jumbo-winkels aan het winkelbestand toevoegen.

Samenwerking La Place met Hudson’s Bay

La Place werkt ondertussen samen met het Canadese warenhuisbedrijf Hudson’s Bay aan de invulling van een restaurantconcept in de nieuw te openen Hudson’s Bay warenhuizen in Nederland. Nadere details over deze exclusieve samenwerking, het concept en de planning zullen naar verwachting eind januari bekend gemaakt worden

Overeenstemming met AC Restaurants

Daarnaast heeft La Place overeenstemming bereikt met Gr8 Investments over de overname van alle achttien AC Restaurants langs de Nederlandse snelwegen. Op deze locaties gaat La Place gefaseerd de aangekochte AC Restaurants ombouwen naar de eigen formule. Bart van den Nieuwenhof, managing director van La Place: ‘Met deze deals en de groei van onze eigen restaurants kunnen we met La Place weer snel de positie innemen die we ooit hadden in Nederland.’ Ook de buitenlandse expansie van de restaurantketen gaat door, met onder meer nieuwe vestigingen in Toronto, Zürich en Parijs. La Place verwacht in 2017 ruim 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen te kunnen creëren.

Omzet La Place in 2016

Met een omzet van € 103 miljoen realiseerde La Place op vergelijkbare basis (dus zonder de gesloten vestigingen in de V&D warenhuizen) een omzetgroei van 12 procent. Hiervan is 5 procent groei gerealiseerd in de restaurants die al langer dan een jaar open zijn. In het afgelopen jaar opende La Place acht nieuwe restaurants, waarvan enkele in voormalige V&D warenhuizen (Kalverstraat Amsterdam en Arnhem). Eind 2016 werkten 1800 mensen bij La Place, zo’n 300 meer dan tijdens de overname.

Reageer op dit artikel