nieuws

Jumbo Epe wordt ook atelier

Formules 1765

Jumbo Epe wordt ook atelier
Koos Groenewold

EPE – De Jumbo van ondernemer Erwin van Andel gaat ook dienst doen als atelier.

De ondernemer gaat daarvoor samenwerken  met Cultuurplein Noord Veluwe dat workshops midden in zijn winkel gaat geven, zo meldt de site Veluws-nieuws.nl.

Onmiddellijk positieve reactie

Het initiatief voor de workshops is afkomstig van Jan Bertil Pool van Cultuurplein Noord Veluwe. ‘Toen ik Erwin van Andel naar aanleiding van onze kerstsokkenworkshop mailde of we geen workshops in zijn winkel konden geven, reageerde hij direct positief’, aldus Pool.

Workshops in Jumbo-vestiging

Vanaf januari tot en met juni zijn er op de dinsdagmiddagen diverse workshops voor volwassenen en op de woensdagen workshops voor kinderen gepland. Er zijn onder meer workshops gepland met stop motion-filmpjes maken met producten uit de winkel, stillevens schilderen met producten van de versafdeling of collages maken met ansichtkaarten van oud Epe.

Ludieke aandacht voor dans en muziek

Cultuurplein hoopt door de samenwerking met Jumbo Van Andel een breed publiek bekend te maken met haar activiteiten en aanbod. De series workshops Kunst, Klieder & Techniek starten op verschillende momenten in het jaar. De lessen worden gegeven door echte beeldende kunstenaars. Hoewel er geen muziek- of danslessen in de Jumbo gepland staan, zullen  ook die aspecten soms op ludieke wijze onder de aandacht worden gebracht.

Stilleven

De eerste cursussen worden verzorgd door kunstenares Abelien Visser. Deelnemers leren een stilleven tekenen/schilderen met vers- en streekproducten.

Reageer op dit artikel