nieuws

Jan Linders wil noodwinkel in Lent

Formules 4223

Jan Linders wil noodwinkel in Lent
Facebook Jan Linders Lent

LENT – Jan Linders is in Lent op zoek naar een plek voor een noodwinkel. De bestaande supermarkt in de plaats bij Nijmegen ging tijdens nieuwjaarsnacht in vlammen op.

Supermarktmanager Marc Schoeber van de winkel in Lent vertelt op de website van Jan Linders over de zoektocht naar een locatie. ‘Op Oudjaar, niet lang na sluitingstijd, is onze supermarkt in Lent uitgebrand. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Momenteel zijn we bezig met de eerste verkenningen voor herstel van de supermarkt. De schade is helaas zo groot, dat dit maanden in beslag zal nemen. Om ervoor te zorgen dat u in uw vertrouwde supermarkt boodschappen kunt blijven doen, zijn we in overleg met de gemeente voor een tijdelijke supermarkt op een andere plek in Lent’, aldus Schoeber.

Personeel naar andere winkels Jan Linders

Op de Facebookpagina van de supermarkt staan foto’s van de schade. De bedrijfsleiding bevestigt dat het personeel de komende tijd wordt verdeeld over andere filialen. Dagblad De Gelderlander meldt ondertussen dat de politie goede hoop heeft de mensen die verantwoordelijk zijn voor de brand op te sporen. ‘Er hebben zich al meerdere getuigen gemeld. Ook zijn er camerabeelden van de supermarkt zelf die we waarschijnlijk kunnen gebruiken en we benaderen bedrijven in de omgeving van de supermarkt, zodat we ook hun camerabeelden kunnen gebruiken’, aldus een woordvoerder van de politie.

Brandstichting of vuurwerkmisbruik

De brand is vermoedelijk het gevolg van brandstichting of vuurwerkmisbruik, zo heeft burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen bevestigd in De Gelderlander. Het vuur ontstond waarschijnlijk in een winkelwagentje, sloeg over naar een auto die voor de winkel stond, waarna het vuur ook de winkel bereikte. Twaalf bewoners die boven de supermarkt wonen, moesten worden geëvacueerd. Vier van hen kunnen niet terug, omdat hun appartement onbewoonbaar is verklaard.

Reageer op dit artikel