nieuws

Fors investeringsplan Jan Linders-winkels

Formules 3390

Fors investeringsplan Jan Linders-winkels

NIEUW-BERGEN – Jan Linders heeft voor 2017 een fors winkelinvesteringsplan klaarstaan: twaalf winkels gaan over op de nieuwe formule.

Dat bevestigt algemeen directeur Leo Linders aan Distrifood. Met elf te verbouwen winkels gaat het om bijna 20 procent van het winkelbestand van de keten.

Pilotwinkel in Sittard

De om te bouwen vestigingspunten gaan allemaal over naar de uitgangspunten van de pilotwinkel in Sittard. Deze pilot opende in december 2015 de deuren en is volgens de keten ‘een groot succes’: ‘Het beste vers en de juiste balans tussen kwaliteit, service en voordeel spelen in de nieuwe formule een hoofdrol’.

Binnen vijf jaar klaar met ombouwoperatie

Uitgangspunt is ook een meer lokaal Limburgs assortiment. Bij de opening in Sittard zei Leo Linders zeker binnen vijf jaar met de ombouwoperatie klaar te willen zijn. Direct na de openingen in december 2015 heeft de Jan Linders-keten in 2016 negen filialen volgens het Sittard-concept uitgerold. Ook opende Jan Linders drie nieuwe vestigingspunten volgens ‘Sittard’.

Teller op 25 omgebouwde filialen

Met de 12 winkels die op de rol staan, komt de teller eind 2017 op 25 omgebouwde filialen. Jan Linders kent 59 vestigingspunten. De keten kampt met pech in Lent, waar de vestiging in januari brandschade opliep. Lent behoort tot de top drie-vestigingen.

Distrifood is ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel