nieuws

Ex-AH XL formuleman naar Emté

Formules 4084

Ex-AH XL formuleman naar Emté
Foto: Distrifood

VEGHEL – Jan Willem Siebrand is het nieuwe hoofd formulemanagement bij Emté. Siebrand is de opvolger van Onno de Groot, die eind december na twee jaar stopte bij de formule.

Siebrand is vorige week begonnen bij de Sligro-dochter. ‘Jan Willem Siebrand heeft een ruime ervaring in de foodbranche, zowel aan leveranciers- als retailzijde. Zo heeft hij 15 jaar (tussen 1996 en 2010, red.) bij Albert Heijn gewerkt, onder andere als formulemanager AH XL’, laat Sligro-woordvoerder Wilco Jansen weten.

Opvolger van Onno de Groot

Onno de Groot was sinds januari 2015 werkzaam bij Emté. ‘In eerste instantie zou ik dit een jaar doen, maar in de tussentijd werd mijn contract met een jaar verlengd. Nu is het tijd om Emté te verlaten en me te oriënteren op een nieuwe uitdaging’, zei De Groot eerder in een reactie op zijn vertrek tegen Distrifood.

Beste kerstomzet voor 3.0-winkels

De Groot stond als formulemanager aan de wieg van de 3.0-formule, volgens hem een gouden greep van Emté. ‘Ik ben enorm overtuigd van het potentieel. De winkels onder de 3.0-formule hebben de beste kerstomzet ooit gedraaid. In totaal zijn er het afgelopen jaar veertien winkels omgebouwd naar 3.0.’

Reageer op dit artikel