nieuws

€10.000 boete voor Tilburgse AH’s

Formules 2572

€10.000 boete voor Tilburgse AH’s

TILBURG – Twee Tilburgse filialen van Albert Heijn hebben een boete van €10.000 gekregen van de gemeente omdat ze eerste kerstdag waren geopend.

Dat hebben Burgemeester en Wethouders aan het CDA-raadslid Hein Valk laten weten die met zijn partij tegen zondagsopening is, meldt het Brabants Dagblad. Het betreft het 4000 vierkante meter tellende AH XL-filiaal en de 1800 vierkante meter grote vestiging aan de Dalempromenade.

AH’s toch open na waarschuwing

De AH’s hebben de boete van €10.000 gekregen omdat ze tegen een expliciete waarschuwing vooraf van de gemeente, toch op eerste kerstdag openden. Tilburg kent weliswaar zondagsopening maar er zijn nog vier dagen waarop de winkels wel gesloten moeten blijven. Tijdens nieuwjaarsdag, Pasen, Pinksteren en Kerst moeten de deuren officieel dicht blijven.

Raad wil af van uitzondering

Een raadsmeerderheid wil inmiddels af van deze uitzondering, is in december 2016 besloten, maar er is nog geen regeling. B & W zeggen de winkels opnieuw te waarschuwen als de regeling nog niet voor de Paasdagen is aangepast. Of ze dan bij opening ook weer een boete krijgen, meldt het Brabants Dagblad niet. Ook is bij de krant niet bekend of de filialen tegen de boete in beroep gaan.

Reageer op dit artikel