nieuws

Coop op bres voor zieke kinderen

Formules 2563

Coop op bres voor zieke kinderen
Oprichters Patrick Spierts en Leon Winters (midden) van de Liedjesfabriek nemen de cheque in ontvangst van Coop-ondernemer Bart te Plate (rechts) en Coöperatieraadslid Marlies van Hulsentop.

VELP – Coop reikte afgelopen week een cheque van € 45.000,- uit aan de Liedjesfabriek.

De Liedjesfabriek bezoekt zieke kinderen in ziekenhuizen. Muzikanten schrijven samen met het zieke kind een persoonlijk lied, dat verwerkt wordt tot videoclip.

500 zieke kinderen

Klanten van de 258 Coop-supermarkten konden afgelopen najaar tien weken lang hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelde het ingezamelde bedrag. Met het uitgereikte bedrag kan de Liedjesfabriek zeker 500 zieke kinderen blij maken met hun eigen liedje.

Mobiele muziekstudio

De Liedjesfabriek zorgt ervoor dat zieke kinderen zich voor even beter voelen. Met een mobiele muziekstudio, de zogenaamde Liedjesmachine, worden zij tot aan hun bed bezocht. De muzikanten zijn actief in zeven kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes.

Statiegeldactie

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen het statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan €1,6 miljoen opgehaald.

Reageer op dit artikel