nieuws

Coop boekt dik €35 miljoen meer omzet

Formules 2668

Coop boekt dik €35 miljoen meer omzet
Foto: Joep van der Pal Rotterdam - COOP op de Oostzeedijk

VELP – Supermarktketen Coop heeft de omzet over 2016 met €35 miljoen zien toenemen naar €1,118 miljard. Ook is de keten klaar voor de uitrol van de formule Coop Vandaag.

Volgens Coop is de hogere omzet te danken aan een combinatie van meer winkels, meer klanten en een groei van het gemiddelde bedrag per kassabon. Details worden daarbij niet genoemd. Wel meldt Coop dat bestaande winkels een belangrijke bijdrage leverden aan het hogere bedrag per transactie.

Coop blij met overtreffen marktgroei

Coop, dat afgelopen jaar het 125-jarige bestaan gevierd heeft, beschikt nu over 258 supermarkten. In totaal opende het bedrijf negen nieuwe supermarkten, maar verkocht ook vier winkels en sloot één vestiging,  De woordvoerder van Coop is buitengewoon tevreden over het geboekte resultaat. ‘Coop overtreft de marktgroei wederom. We investeerden in 2016 opnieuw flink in ons merk en in onze winkels. Daarnaast werd een aantal bestaande winkels gereloceerd en zijn tientallen winkels gemoderniseerd.’

Coop Vandaag klaar voor uitrol

Coop is tevreden over de uitkomst van deze operatie. ‘Met een beduidend hogere beoordeling van onze versafdelingen en winkels tot resultaat.’ Daarnaast werd ook volop geïnnoveerd, onder meer met een nieuwe webshop. Coop onthult ook dat het verder gaat met de Coop Vandaag-gemaksformule die volgens de organisatie ‘klaar is voor verdere uitrol’.

Nieuwe tv-campagne gelanceerd

Daardoor verwacht Coop ook in 2017 verdere groei met zowel fysieke winkels als online. In het nieuwe jaar is Coop inmiddels ook begonnen met een nieuwe tv-campagne om zo het merk en de winkels verder te versterken.

Nieuw conditiestelsel

Een ander hoogtepunt voor Coop in het afgelopen jaar was de vernieuwing van het conditiestelsel voor ondernemers. Daar ging anderhalf jaar aan gesprekken aan vooraf tussen de directie en de winkeliers. Eind september waren alle betrokken partijen akkoord. Daarmee was het systeem dat dateerde uit 2000/2001 vervangen.

Zier hieronder de nieuwsjaarswens én de commercial:

Reageer op dit artikel