nieuws

Binneveld vernieuwt Spar University

Formules 2889

Binneveld vernieuwt Spar University

UTRECHT – De winkels van Spar University gaan op de schop. Ondernemers Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje passen de huisstijl aan en mikken op een betere verbinding tussen online en offline.

Bovendien wordt achter de schermen gewerkt aan een Amazon Go-achtig kassaloos systeem.

Klantenkring Spar University is veranderd

Waar de Spar University-huisstijl bij de lancering van de formule hip en modern was, is dat anno 2017 niet langer het geval, zegt Binneveld. ‘Onze primaire doelgroep – studenten – is veranderd. De stijl is minimalistischer geworden. Dat willen we in de winkels tot uiting laten komen.’ Wat er precies gaat veranderen, laat Binneveld nog even in het midden. Wel zegt hij dat er meer nadruk komt op gezondheid en verspilling, thema’s die al langer leidend zijn bij de formule.

Zevende winkel opent in Nijmegen

In week 10 opent in Nijmegen vestiging nummer zeven van Spar University, daar wordt de nieuwe uitstraling van de formule voor het eerst zichtbaar. Tegen die tijd wordt ook de app van Spar University vernieuwd. Deze app gaat leidend worden en moet zorgen voor een betere connectie tussen online en offline, aldus de ondernemer. Wat Binneveld onder meer wil opzetten, is een service met pick-up-persons. ‘Geen tijd om tussen je colleges een boodschapje te halen? Bestel via de app en na afloop van je college staat iemand van ons klaar met je tussendoortje’, legt hij uit.

Binneveld wil kassaloze supermarkt

In de loop van dit jaar moet de app wellicht ook gaan dienen als tool bij een stokpaardje van Binneveld: een kassaloze supermarkt. ‘Ik had graag Amazon voor willen zijn en de eerste ter wereld met een kassaloze supermarkt willen zijn’, bekent hij. Achter de schermen werkt het team van Spar University aan een systeem als Amazon Go. ‘Ik heb ooit intern gezegd dat ik in 2018 een systeem zoals Amazon nu heeft, zou willen lanceren. Om nu de eerste te zijn, moet ik dat versnellen.’

Een uitgebreid verhaal over de plannen van Binneveld met Spar University in Distrifood 3, die 14 januari verscheen.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel