nieuws

Bevoorrading AH in de knel door stroomstoring

Formules 2030

Bevoorrading AH in de knel door stroomstoring

ZAANDAM – Klanten van Albert Heijn kunnen dinsdag en woensdag te maken krijgen met lege schappen in de winkels. Dat komt door de stroomstoring in Amsterdam en omgeving.

Zeker honderd filialen van de supermarktketen in het noordwestelijk deel van het land worden niet of met flinke vertraging bevoorraad. Het heeft te maken met de stroomstoring in Amsterdam en omgeving die ook het distributiecentrum in Zaandam trof.

AH heeft meer dan honderd oproepkrachten ingeschakeld

Volgens een woordvoerster konden door de stroomstoring veel vrachtwagens niet vertrekken. Albert Heijn heeft meer dan honderd oproepkrachten ingeschakeld om de achterstanden weg te werken. Naar verwachting zijn alle schappen woensdag aan het eind van de ochtend weer volledig gevuld.

Koelinstallaties vielen uit

Door de storing vielen in het distributiecentrum en de filialen de koelinstallaties uit, maar er hoeven geen producten te worden weggegooid omdat de meeste panden een noodstroomvoorziening hebben.

Omgeving in het donker gehuld

De stroomstoring heeft dinsdagochtend vroeg een groot deel van Amsterdam en omgeving in het donker gehuld. Rond 04.00 uur zaten zo’n 360.000 huishoudens in de hoofdstad, Zaandam en Landsmeer zonder stroom en ook de straatverlichting deed het op veel plekken niet. De oorzaak van de storing bij een hoogspanningsverdeelstation van Liander is nog niet bekend. Door de stroomstoring lag ook het openbaar vervoer plat. Treinen reden niet en ook de bussen, trams en metro’s stonden stil. Dat had tot gevolg dat veel mensen de auto namen, wat weer tot files leidde in en rond de stad.

Meeste huizen weer verwarmd

Rond 06.30 uur hadden zo’n 160.000 klanten weer stroom. De storing was rond 09.00 uur helemaal verholpen. Wel waren er nog problemen met de stadsverwarming, waardoor 20.000 huishoudens zonder verwarming zaten. De meeste huizen zijn inmiddels weer verwarmd.

 

 

 

Reageer op dit artikel