nieuws

Aldi en Waalwijk in clinch over vestiging

Formules 1762

Aldi en Waalwijk in clinch over vestiging

WAALWIJK – De gemeente Waalwijk en Aldi kunnen het niet eens worden over een nieuwe locatie voor de discounter.

Aldi wil een vestiging aan een doorgaande weg in Waalwijk. De gemeente wil dat de discounter zich in het centrum van Waalwijk vestigt, want daar zijn ‘nog genoeg winkelmeters te vergeven’, zegt een woordvoerder tegen het Brabants Dagblad.

Aldi wil niet in centrum

Een supermarkt in het centrum ziet Aldi echter niet zitten. Het bedrijf wijst daarbij op de sluiting eind 2014 van de vestiging in winkelcentrum De Els. ‘De slechte bereikbaarheid van De Els en ook het betaald parkeren zijn voor onze klanten een beperking’, motiveert Aldi de weigering.

Nieuw gesprek

Aldi wil nu opnieuw in gesprek met de gemeente Waalwijk. Volgens de supermarkt moet het mogelijk zijn een plek te vinden waarmee de supermarkt wél uit de voeten kan. ‘Andere spelers, zoals de Plus supermarkt, zijn ook door de gemeente gefaciliteerd. We verwachten dat Aldi ook de ruimte krijgt’, noteert het Brabants Dagblad.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan van Waalwijk is vastgelegd waar winkels mogen komen en waar niet. Veel winkelmeters zijn al vergeven. Zo zit Plus in Zanddonk, Lidl en EMTé op Laageinde, Nettorama in Besoyen en Albert Heijn onder meer in Bloemenoord. Omdat er in het centrum veel winkels zijn verdwenen is daar, volgens de gemeente, nog ruimte genoeg.

 

Reageer op dit artikel