nieuws

Albert Heijn begint eigen online zender

Formules 3186

Albert Heijn begint eigen online zender

ZAANDAM – Albert Heijn bouwt haar Youtube-kanaal uit tot een social tv-zender: Appie Today. De formule wil daarmee jonge consumenten aan de winkels binden.

De zender gaat de lucht in onder de naam ‘Appie Today’. ‘Behalve actualiteiten en vrolijke verhalen met een knipoog, zijn er ook scherpe reportages waarin Albert Heijn kritisch naar zichzelf en haar omgeving durft te kijken’, aldus de marktleider. De ‘programma’s hebben klinkende namen: ‘Het aanbod zal bestaan uit dagelijkse shows, reportages en series over eten, proeven, trends, actualiteiten, blunders en liefde binnen en buiten de supermarkt. Aldus Albert Heijn.

Albert Heijn heeft enorm bereik

AH-directeur Wouter Kolk spreekt van een enorm potentieel bereik: ‘We staan met onze 950 supermarkten en 100.000 mensen middenin de samenleving en ontmoeten dagelijks bijna een derde van Nederland. Met Appie Today willen wij mensen met elkaar verbinden op een vernieuwende manier binnen en buiten het supermarktlandschap.’ Volgens AH is er door de samenwerking met klanten, medewerkers en leveranciers een doorlopend vernieuwend aanbod van programma’s. ‘Samen met onze kijkers bepalen we de invulling van onze social zender’.

Appie Today is wereldprimeur

‘Met de zender werkt Albert Heijn dit jaar toe naar een volledig autonoom social videoplatform, dat uiteindelijk op eigen benen moet staan. Hiermee is Albert Heijn de eerste supermarkt ter wereld die online televisie maakt en claimt het een bijzondere plek in het medialandschap’, aldus AH-woordvoerder Erik Luckers.

Reageer op dit artikel