nieuws

AH traint personeel in omgaan met dementie

Formules 2913

AH traint personeel in omgaan met dementie

ZAANDAM – Albert Heijn stelt aan 1000 medewerkers van tien filialen de online training ‘Goed omgaan met dementie’ ter beschikking.

Dat meldt de website samendementievriendelijk.nl. Daarnaast volgen vijftig medewerkers een training op locatie. De trainingen zijn onderdeel van een pilot om de service van Albert Heijn aan te laten sluiten bij klanten met dementie.

Honderd dementievriendelijke winkels

Bij de start van de campagne Samen dementievriendelijk in mei 2016 kondigde Albert Heijn al aan honderd dementievriendelijke winkels te willen realiseren. Deze pilot is daar onderdeel van. De eerste dementievriendelijke supermarkt was de Albert Heijn in Doorn. Supermarktmanager Nico Spierenburg nam in 2015 het voortouw in zijn winkel in Doorn. Spierenburg ontving hiervoor recent de Beppie-award van Albert Heijn.

Tien filialen met oudere klanten

Albert Heijn start de pilot volgens samendementievriendelijk.nl in tien vestigingen waar relatief veel 65-plussers boodschappen doen. Het gaat om winkels in  Aalsmeer, Amstelveen, Badhoevedorp, Bilthoven, Naarden, Laren en twee winkels in Delft en twee in Den Haag. Als de pilot slaagt, volgen meer winkels waar medewerkers worden getraind om mensen met dementie goed te kunnen helpen. Het gaat om totaal circa honderd vestigingen in wijken en buurten waar één derde van de bewoners ouder is dan 65 jaar.

Specifieke branchetrainingen

Inmiddels hebben zich bij Samen dementievriendelijk ook tientallen andere organisaties en bedrijven gemeld voor een training omgaan met dementie. De medewerkers van Albert Heijn volgen de branchetraining ‘In de winkel’.  In 2017 volgen er meer branchetrainingen.

Reageer op dit artikel