nieuws

AH-rechtszaak: Hoger beroep franchisers

Formules 3775

AH-rechtszaak: Hoger beroep franchisers

ZAANDAM – De Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak tussen de ondernemers en Albert Heijn.

Afgelopen dinsdag hebben de leden van  de vereniging hun steun uitgesproken voor een nieuwe stap naar de rechtbank. Dat zegt VAHFR-voorzitter Twan van Meel (foto) tegen Distrifood.

Niet honderd procent zeker

De VAHFR moest voor 15 februari aangeven of ze in hoger beroep ging. Van Meel stipt tegelijkertijd aan dat het niet honderd procent zeker is dat beide partijen weer voor de rechter verschijnen.

Conflicten uit het verleden

‘Er is na de rechtszaak al een gesprek geweest tussen het bestuur van de VAHFR en de AH-directie. Voor 15 februari staat er nog een gesprek gepland waarin we het hebben over het toekomstig verdienmodel, conflicten uit het verleden en een akkoord over de e-commerce. Als we eruit komen, is het hoger beroep van tafel. Vanwege de juridische procedures, moeten we de aanvraag voor een hoger beroep echter in gang zetten.’

Slepend conflict tussen AH en de franchisers

Van Meel kan op dit moment niet kwijt op welke punten de VAHFR in hoger beroep gaat. De rechtbank wees in november alle vorderingen van de VAHFR af. De rechtszaak is het gevolg van een slepend conflict tussen AH en de franchisers over o.a. onverdeelde marge.

Reageer op dit artikel