nieuws

AH onderzoekt ‘gevaarlijke’ teflonpannen

Formules 5571

AH onderzoekt ‘gevaarlijke’ teflonpannen

ZAANDAM – Albert Heijn doet onderzoek naar de pannen die klanten met korting kunnen kopen in de spaaractie voor ‘chefwaardige pannen’.

Dat meldt de supermarktketen op de Facebookpagina.

Vogels vielen dood neer

De marktleider kreeg van twee klanten klachten over de pannen. Een van de klanten schreef dinsdag op haar Facebook-pagina dat ze branderige ogen kreeg tijdens het bakken van zuurkool en dat haar vogels dood neervielen. Ze vermoedt een teflonvergiftiging en meldde dat ze alle gespaarde pannen weg heeft gegooid.

Veilig voor mens en dier

AH geeft vandaag een statement op de Facebookpagina van de keten:  ‘Sinds gisteren krijgen we veel vragen over onze pannen met anti-aanbaklaag (de koekenpannen en wokpan). We vinden het belangrijk te laten weten dat de pannen bij normaal gebruik absoluut veilig zijn voor mens en dier. Wel weten we dat vogels extra gevoelig zijn voor dampen die vrij kunnen komen bij de bereiding van eten. We hebben inmiddels dan ook persoonlijk contact gehad met de mensen die hierover vragen hadden. Samen met de leverancier onderzoeken we wat er in hun specifieke geval aan de hand zou kunnen zijn geweest.’

Contact gezocht met klanten

Ook bij een tweede klacht is sprake van overleden vogels, zegt een woordvoerder van Albert Heijn tegen de NOS.  ‘We gaan met onze leverancier goed uitzoeken wat er aan de hand is,’ aldus de woordvoerder die aangeeft dat alleen in zeer extreme situaties schadelijke stoffen vrij kunnen komen.

Reageer op dit artikel