nieuws

Onno de Groot vertrekt bij Emté

Formules 5659

Onno de Groot vertrekt bij Emté

VEGHEL – Onno de Groot vertrekt als formulemanager bij Emté.

Hij werd in januari 2015 toegevoegd aan het team dat mede verantwoordelijk is voor het beleid van de supermarktketen. ‘Het was een interim opdracht en die is nu beëindigd. Op 31 december neem ik afscheid van Emté en Sligro. In eerste instantie zou ik dit een jaar doen, maar in de tussentijd werd mijn contract met een jaar verlengd. Nu is het tijd om Emté te verlaten en me te oriënteren op een nieuwe uitdaging’, zegt De Groot tegen Distrifood.

Aan wieg van 3.0-formule

De Groot stond als formulemanager aan de wieg van de 3.0-formule. ‘Ik heb meegewerkt aan het definiëren van dit nieuwe concept. We hebben met ons team onder meer gezorgd voor een verbreding van het verse assortiment in de winkels. Ook is er goed gekeken welk assortiment we wilden overnemen van Sligro. Denk aan pasta’s, sauzen, wijnen en buitenlandse bieren, maar ook speciale producten in de categorieën biologisch en glutenvrij.’

Beste kerstomzet ooit

Volgens De Groot is het starten van de 3.0-formule een gouden greep van Emté. ‘Ik ben enorm overtuigd van het potentieel. De winkels onder de 3.0-formule hebben de beste kerstomzet ooit gedraaid. In totaal zijn er het afgelopen jaar veertien winkels omgebouwd naar 3.0.’

Opvolger nog niet bekend

Wie de opvolger wordt van de formulemanager, is op dit moment nog niet bekend. ‘Ik heb begrepen dat ze met een opvolger bezig zijn en dat is goed voor de ontwikkeling van de formule’, zegt De Groot.

Dekamarkt en World of Food

De Groot was eerder werkzaam voor Dekamarkt. Hij was ruim drie jaar lang directeur bij die formule. Tijdens zijn dienstverband werd onder meer de World of Food-formule ontwikkeld en de vernieuwde Dekamarkt-formule.

Reageer op dit artikel