nieuws

Lidl wil in Delfzijl naar andere locatie

Formules 1754

Lidl wil in Delfzijl naar andere locatie

DELFZIJL – Lidl heeft in Delfzijl zijn zinnen gezet op verhuizing naar een nieuwe locatie aan de rand van de havenstad.

Het supermarktbedrijf wil een vestiging openen op de locatie van de oude steenfabriek Hijlkema in Delfzijl, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Huidige winkel gesloopt

Lidl heeft nu nog een supermarkt van 1000 m2 aan het Vennenplein in Delfzijl. Die winkel moet echter halverwege 2017 verdwijnen door de voorgenomen sloop van de boven de vestiging gelegen flats. De gemeente wil het gebied vervolgens herontwikkelen tot een woonservicezone met winkels en zorgvoorzieningen.

Niet naar centrum

Delfzijl is al tijden in gesprek met Lidl over een andere locatie. De gemeente wil de winkels die straks worden gesloopt het liefst in het centrum van de gemeente houden, maar Lidl wil dat niet. Volgens DvhN is het bedrijf ontevreden over de parkeerruimte die het na de herontwikkeling van het Vennenplein zou krijgen. De Duitsers hebben nu hun oog laten vallen op de voormalige steenfabriek in Delfzijl.

Nieuw bestemmingsplan

Het bestemmingsplan staat de komst van detailhandel op de fabriekslocatie nu niet toe, verklaart wethouder IJzebrand Rijzebol van Delfzijl tegenover het DvhN. ‘Maar wij zullen deze aanvraag zeer serieus bekijken.’ De wethouder ziet Lidl overigens liever niet naar die plek verhuizen. ‘Ons beleid is erop gericht alle detailhandel te concentreren in één compact kernwinkelgebied in het centrum’.

 

Reageer op dit artikel