nieuws

Kwarkomzet in Plus Leende naar grote hoogte

Formules 3758

Kwarkomzet in Plus Leende naar grote hoogte

LEENDE – De Plus van ondernemer Smetsers in Leende is een topverkoper van kwark,

De supermarkt verkocht normaal gesproken circa 25 bakken kwark per week, maar verkoopt er inmiddels 250 per week. Ook de eieren, roomboter en speklappen zijn bij de Plus in het centrum van Leende niet aan te slepen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Koolhydraatarm dieet

Het is allemaal het gevolg van een experiment dat de plaatselijk artsen Hans van Kuijk en Norbert van den Hurk een experiment zijn gestart met een koolhydraatarm dieet. Dat is nodig omdat onlangs uit onderzoek bleek dat de inwoners van Leende bovengemiddeld last hebben van obesitas. De artsen pleiten daarom voor een dieet met veel goede vetten en zo min mogelijk of geen koolhydraten.

Rondleidingen

Sinds de start van het experiment wordt er volgens het ED in het dorp over niets anders meer gepraat. Medewerkers van de Plus verzorgen dagelijks rondleidingen langs alle producten die je als gezonde inwoner van Leende in het mandje moet hebben. ‘Ze noemen me ook wel de reisleidster van het koolhydraatarmdieet”, zegt een medewerkster lachend tegen de krant.

Populariteit

De deelnamebereidheid in Leende is groot. Hans Van Kuijk had  wel daar wel op gehoopt, maar echt verwacht had hij het niet. Naar alle waarschijnlijk stijgt het aantal geregistreerde deelnemers nog dit jaar tot 200. Minstens zo veel mensen volgen het eetpatroon op eigen kracht, denkt de arts. Veel van de geregistreerden merken al snel effect.

Reageer op dit artikel