nieuws

‘Jumbo wijzigt pakket Jaaraanbiedingen’

Formules 4881

‘Jumbo wijzigt pakket Jaaraanbiedingen’

VEGHEL – Jumbo gaat in het nieuwe jaar veranderingen doorvoeren in zijn pakket Jaaraanbiedingen. Actieproducten die in 2016 succesvol zijn geweest, blijven gehandhaafd.

Sommige ‘zwakke broeders’ daarentegen worden vervangen door andere producten. Dat zeggen bronnen binnen Jumbo tegen Distrifood.

‘Ariel levert meer op, Knorr niet’

‘Van de wasmiddelen van Ariel is gebleken, dat ze bijvoorbeeld veel meer hebben opgeleverd in vergelijking met de tijd dat ze door Jumbo werden ingezet als Superdeal. Tegelijkertijd zie je dat dit bijvoorbeeld niet geldt voor Knorr Wereldgerechten’, wordt verteld tegen Distrifood.

Ook Seizoensaanbiedingen keren terug

Ook de Seizoensaanbiedingen keren in het nieuwe jaar terug in de Jumbo-winkels. Jumbo, zelf van oorsprong een EDLP-formule, had het volgens de bronnen in 2016 af en toe moeilijk wanneer het actiewapen werd ingezet door de concurrentie. ‘Je ziet dat acties zoals het Boodschappenpakket van Plus en de Route 99 van Albert Heijn in bepaalde periodes invloed hebben gehad op de resultaten, maar dan hebben we het over een paar weken. Inmiddels gaat het weer de goede kant op.’

Jaaraanbiedingen jaar geleden aangekondigd

Jumbo kondigde 30 december 2015 aan in 2016 voor het eerst te beginnen met de Jaaraanbiedingen. Met die aanbiedingen biedt de keten, bovenop de laagsteprijsgarantie, tegen lage prijzen producten aan die vaak worden gebruikt door gezinnen. Het gaat hierbij om artikelen zoals wasmiddelen, kaas, koffie, cola en toiletpapier. De prijzen zijn het hele jaar geldig, zowel online als in de winkels.

Maandbiedingen gingen Jaaraanbiedingen vooraf

De Jaaraanbiedingen werden in november 2015 voorafgegaan door Maandaanbiedingen, twintig merkartikelen die gedurende vijf weken in prijs werden verlaagd. Jumbo is gevraagd om een reactie over de nieuwe reeks Jaaraanbiedingen, maar kon voor het ter perse gaan van dit blad niet reageren.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel